Därför kan kosttillskott gynna hälsan

Därför kan kosttillskott gynna hälsan

Det viktigaste för din hälsa är att du äter en allsidig kost som är näringsrik, samt att du motionerar och sover bra. Men ibland räcker inte detta för att kroppen ska fungera optimalt. Kosttillskott kan vara ett alternativ för att tillgodose kroppens behov.

För att du ska ha en god hälsa behöver kroppen få tillräckligt med vitaminer och mineraler. Ibland är det dock svårt att nå upp till den mängd som kroppen faktiskt behöver. För att stötta upp och säkerställa att kroppen förses med en god mängd vitaminer och mineraler är kosttillskott ett väldigt bra alternativ. På vitalplus.se kan du både beställa kosttillskott och få information om olika vitaminer och mineraler.

Omega 3 är viktigt

Något som är väldigt bra att se till att kroppen får är omega 3 och D-vitamin. Kroppen är beroende av att få omega 3 från maten som du äter eftersom det inte är något du kan producera själv. Det är främst från fet fisk som du får i dig omega 3. Om du äter fisk mindre än tre gånger i veckan kan det vara bra att ta ett omega 3 kosttillskott. Det är många viktiga funktioner i kroppen som är beroende av omega 3 och därför behöver du se till att kroppen får den mängd som behövs.

Kroppen behöver D-vitamin

D-vitamin som bland annat stöttar immunförsvaret, hormonproduktionen och skelettet är det viktigt att du får i dig tillräckligt av. Du får främst i dig D-vitamin när du utsätts för solljus. Problemet kommer på vintern när solen lyser med sin frånvaro och kan hålla sig gömd flera dagar. Det går att få D-vitamin genom kosten men ibland behövs ett extra tillskott. Det har gjorts en hel del forskning kring D-vitamin. Bland annat Karolinska institutet påvisar att D-vitamin kan ge ett visst skydd mot infektioner i luftvägarna. Att få en daglig dos av D-vitamin har enligt KI bäst effekt. Förutom bra mat är träning och fysisk aktivitet tillsammans med sömn viktigt för ditt välmående.