Sluta röka ett steg i taget

Sluta röka ett steg i taget

Det är en tuff men givande resa att sluta röka. För många är alternativet att sluta tvärt inte möjligt. Då kan det vara bra att trappa ned gradvis och ta processen steg för steg. Att sluta röka ska inte vara ett sätt att straffa dig själv, utan tvärtom.

Det finns ingen metod för att sluta röka som garanterat passar alla. Det finns dock falluckor som många som misslyckats delar. En sådan fallucka är att göra saker svårare än de behöver vara. Du behöver inte straffa dig själv och ge upp när du får ett återfall. Så länge du tar ett steg för bättre hälsa, bör du berömma dig själv.

Skapa nya hälsosamma vanor

Att cigaretter är den värsta boven när det gäller tobaks- och nikotinprodukter, är det få forskare som motsäger idag. Vissa rökare provar att gå över till snus, men saknar då själva aktiviteten att röka eller kanske den sociala biten. Då kan e-cigg från Premium Vape istället vara värt att kolla upp.

E-cigg innehåller ingen tobak, vilket direkt är ett stort lyft hälsomässigt. Du kan fortfarande njuta av aktiviteten medan du trappar ned. Många som slutar röka väljer att gradvis ta bort cigarretterna och gå över till e-cigg. Lukten från e-cigg är också mycket snällare mot dina grannar och din omgivning.

Låt din kropp återställas

Reklamen kring cigarretter som fanns förr i tiden kan vi skratta åt idag. Det är perfekt för den rastlöse att få 5–10 minuter att gå. Det är perfekt efter maten. Det är perfekt före maten. Faktum är att när du blir beroende av rökning, trycks andra kroppsliga signaler bort. Ska du äta en näringsrik frukost eller röka en cigarett? Bara en beroende kan ens överväga det andra alternativet.

Många som slutat röka vittnar om att de helt plötsligt dricker mer vatten, intar en mer varierad kost och har ett mer balanserat humör. Det är för att din kropp inte längre påverkas av nikotinbegäret. Din kropp börjar helt enkelt fungera mer som den ska. Rastlösheten övergår ofta till en vilja att röra på sig – vilket så klart också är en fantastisk fördel för din hälsa. Låt dock inte slutmålet stressa upp dig. Tänk på att du ska klara dig genom nedtrappningen – och det innebär disciplin och frustration, men också viss förlåtelse för dig själv när allt inte går vägen.