Så får du som sjuksköterska bättre villkor

Så får du som sjuksköterska bättre villkor

Indragen semester och dålig lön uppmuntrar inte många sjuksköterskor att stanna inom vården. Men om du istället arbetar som bemanningssjuksköterska får du helt andra förutsättningar till återhämtning och mer pengar i fickan. Det är ett bra alternativ om du vill fortsätta vara en hjälte i vårdsektorn och hjälpa andra men på dina villkor.

Att sjuksköterskor tillsammans med annan vårdpersonal går på knäna är inget nytt. Belastningen på vårdpersonalen har det senaste åren varit enorm. Det har gått så långt att många säger upp sig i protest mot dåliga löner och villkor. Om du jobbar som sjuksköterska och är less på att bli behandlad illa finns det andra alternativ. Du som fortfarande vill hjälpa andra utan att gå under själv kan bli bemanningssjuksköterska via Curaliv som erbjuder hög lön och givande uppdrag.

Hälso- och sjukvården skriker efter mer vårdpersonal, framför allt efter fler sjuksköterskor.Läs mer här om bristen på sjuksköterskor i Sverige.

Stor efterfrågan på sjuksköterskor inom vården

Även fast sjukhus och andra vårdinrättningar skriker efter personal ska flera regioner göra besparing nästa år. Att det skulle finnas pengar att betala ut högre löner till sjuksköterskorna ser mörkt ut. Nu råder den största efterfrågan på 10 år efter sjuksköterskor vilket gör att det med stor sannolikhet inte kommer finnas brist på uppdrag om du väljer att bli bemanningssjuksköterska. Bristen ökar dessutom när sjuksköterskor inte orkar med sjukhusens dåliga arbetsförhållanden. Med den efterfrågan som råder kan du välja och vraka bland diverse uppdrag på olika orter.